Aquest proper 16 d’octubre a les 18h a la sala d’actes del Centre Cultural el Casino de Manresa podreu trobar una lectura poètica plena de màgia, que presentaré amb tot l’amor i el carinyo.

He titulat l’acte com : ” La poesia, com a vehicle d’integració de vida.

Les Arts, com a capacitats creatives de l’ésser humà ens ajuden a transformar, assimilar i integrar la vida. I la narrativa no n’és una excepció.

L’art de narrar integra una forma de conèixer, en el sentit que ens ajuda a apropiar-nos de sentits i significats.

La narrativa s’ocupa de les intencions humanes, de les seves adversitats i de les conseqüències que marquen el seu transcurs.

Ens ajuda també a situar l’experiència en el temps i l’espai, i és una forma d’aprendre i d’ensenyar, un impuls que neix per abordar els aspectes que encara no troben solució dins dels nostres projectes i expectatives humanes, per aconseguir assolir un sentit en les coses quan no el tenen.

És un recurs que ens permet contrarestar l’efecte de la incertesa dins els joc de la vida, permetent-nos afrontar situacions, avançar-nos al futur, per fer-lo menys incert i més previsible. I ens permet alhora assumir el present i integrar-lo amb sentit, trobant-li un sentit que ens permeti viure’l.

És per tant una possibilitat d’aplanar camins a les tensions i frustracions humanes, per la via de la imaginació.

La narrativa és una dialèctica entre el que s’esperava i el que ha succeït. I el seu relat és summament sensible allò que desafia les nostres concepcions de les coses. Potser no és tant un instrument de resoldre problemes, però si de trobar-los. I és que normalment hi ha història quan hi ha un problema, un perill,un risc, un obstacle que fan interessant la manera de resoldre’l.

Pels oients ens permet adherir-nos  al desenllaç narratiu dels esdeveniments com una autèntica exploració de l’experiència, des d’una determinada perspectiva.

Veniu a escoltar doncs, els poemes de la Rosa Prat, que us sorprendrà la seva poesia, ja que ha sabut casar la lògica amb el sentiments, donant molta força a la seva poesia.